Επιστολή ποδοσφαιριστή προς τον πατέρα του

Επιστολή ποδοσφαιριστή προς τον πατέρα του

Τη παρακάτω επιστολή φέρεται ότι την έγραψε νεαρός ποδοσφαιριστής προς τον πατέρα του. Πραγματική ή όχι πρέπει να τη διαβάσουμε όλοι και να προβληματιστούμε για τον τρόπο που σκεφτόμαστε και δρούμε.

 

«Αγαπημένε μου πατέρα,

Δεν ξέρω πώς να σου το πω. Σίγουρα πιστεύεις ότι το κάνεις για το καλό μου, αλλά δεν μπορώ να μην αισθάνομαι παράξενα. Μου αρέσει να προπονούμαι και να κάνω πλάκες με τους φίλους μου και να παίζω αγώνες όπως οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Αλλά όταν έρχεσαι στο γήπεδο, δεν ξέρω, δεν είναι όπως πρώτα. Πλέον δε με χειροκροτείς όταν τελειώνει ο αγώνας.

Στη κερκίδα σκέφτεσαι ότι όλοι είναι εχθροί, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, γονείς… Γιατί άλλαξες; Νομίζω ότι υποφέρεις και δε γνωρίζω το λόγο. Μου επαναλαμβάνεις ότι είμαι ο καλύτερος, ότι οι υπόλοιποι δεν αξίζουν τίποτα μπροστά μου, ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η νίκη και όποιος έχει αντίθετη γνώμη κάνει λάθος. Αυτός ο προπονητής που λες ότι είναι ανίκανος είναι φίλος μου, είναι αυτός που μου μαθαίνει να διασκεδάζω παίζοντας. Το παιδί που μπήκε στη θέση μου προχθές, θυμάσαι; Ναι, αυτός που κριτίκαρες στον αγώνα, είναι φίλος μου και όταν τον είδα ντράπηκα.

 

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δεν πιστεύω ότι έχω την ποιότητα για να γίνω επαγγελματίας και να κερδίζω εκατομμύρια, όπως ονειρεύεσαι. Με καταπιέζεις. Έχω σκεφτεί ακόμα και να τα παρατήσω. Αλλά μου αρέσει τόσο το ποδόσφαιρο… Μπαμπά, σε παρακαλώ μη με αναγκάσεις να σου πω ότι δε θέλω να έρχεσαι να με βλέπεις να παίζω ποδόσφαιρο. Γιατί παίζω ποδόσφαιρο για μένα, όχι για σένα.

Ο αγαπημένος σου γιός»                                                                        

 

   Από το sports academies.gr

Share

Αφήστε μια απάντηση